Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Peonza fajták

Sok peonza létezik és mindeggyik különbözik a másiktól. Ezért ezeket a különböző peonzákat nevezzük peonza fajtákat. A szöveg alatt sorolom fel a peonza fajtákat.

Cobra

Ez a peonza nagyon szép és erős is egyaránt. Az oldala hasonlít a kígyón lévő pikkelyekre, innen ered a neve. Kicsit súlyosabb, mint a többi peonza, ezért jobban pörög is kidobás után.

Campeon

Akinek Campeon peonzája van, az nagyon szerencsés, ugyanis ez a legerősebb peonza. Többször az oldala sima, maximum egy felirat van rajta. Súlya kb. a cobráéval egyezik meg. Olyan értékes, hogy általában peonza versenyeken campeon peonza a főnyeremény.

Diamante (Diamond)

A diamante, ismertebb nevén Diamond szép fajta, bár az erejére ez nem mondható. A Cobra erősebb nála. A külselye gyakran egyszínű és átlátszó. Ez a peonza gyémánt alakú, és fényben nagyon szép tud lenni, innen kapta nevét.

Orion

Az Orion peonza nem annyira szép, egyhangú. Ereje gyenge, ezért könnyen törhető. Talán ezen a peonzán érezhető jobban az anyaga (műanyag). Nem sokáig tart, könnyen le lehet győzni peonza versenyeken.

Super Car (Car)

A Super Car, vagy csak simán Car egy jó kis peonza. Ereje nem a legerősebb, de nem is a leggyengébb. Kinézete egy nagy "S" betű az oldalán, tetején egy Monster Truck autó. Nevét a gyorsaságáról kapta.

Mini Car (Mini)

A Mini Car nem a legerősebb peonza, viszont olykor ereje nagyobb az orionénál is. A Mini Car (másnéven Mini) a legkisebb peonza. Külselye hasonlít a super car-éra, ebből a neve is: Mini Car. Általában egyszínű, felirat van az oldalán, ismertetője egy autó a tetején.

 Tornado

A Tornado erős peonza, bár nem a legerősebb. Kinézete gyakran egyszínű, és felirat van az oldalán. Nem sokban tér el a többi peonzától, egyvalamiben viszont mégis. A pörgetője nem vasból, hanem műanyagból van, ezért ez a peonza nem tud olyan gyorsan pörögni, mint a többi. Súlya kb. megfelel a cobráéval, bár van olyan is, aminek a súlya a mini car-éval felel meg.

Franxas

A Franxas egy elég jó peonza, sok jó trükköt lehet vele csinálni, és ráadásul sokáig is használható. Külselye legtöbbször egyszínű, és egy "Franxas" felirat van az oldalán. Tetején pontosan nem tudom milyen ábra van, és hogy van-e valamilyen egyáltalán. Súlya kb. a Campeonéval felel meg. Az oldalán kidudorodó vonalak vannak, díszítés képpen.