Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartozékok

Tartozékok közül nem sok van, bár a biztonság kedvéért ezeket is leírom, hogy valaki tudja ellenőrizni, nem-e hiányzik neki egy vagy több tartozéka a peonzához, meg persze, hogy minek mi a funkciója.

Zsinór

Ez a peonza legfontosabb tartozéka. Ezzel lehet mindent csinálni a peonzán, szó szerint mindent. A zsínór tetején van egy kör alakú lap, melyet a peonza tetejéhez kell erősíteni. A zsínór alján pedig van egy csillag (legtöbbször csillag), vagy egy más féle alakot ábrázoló lap, mely a mutató és a középső ujjunk közé kell raknunk.

Tartó

A tartó egy olyan tartozék, mely a nadrágzsebhez, vagy valamilyen más akasztható dologhoz lehet akasztani. Ez könnyebbé teszi a peonza tárolását. Könnyen ki és be lehet tenni a tartóból vagy a tartóba a peonzát anélkül, hogy a tartót is kivennénk.

Hegyvédő

A hegyvédő azért kell, mert hogyha nehéz terepeken (pl.: füves földön) játszol, akkor a föld kikoptatja a peonza hegyét, és így tenyerezéskor jobban fog fájni neked. Általában ez a tartozék műanyagból készül, és színes. Színe egyszínű, minden peonzánál más-más színű a hegyvédője.